British Airways vliegt niet tussen Heathrow en Zaventem

De luchtvaartmaatschappij British Airways vliegt zondag niet tussen de luchthaven van Londen Heathrow en Zaventem. Dat bevestigt Jan Van der Cruysse van BIAC zondag aan Belga. Eerder al raakte bekend dat zondag een op de drie vluchten vanaf Heathrow geannuleerd wordt.

(belga) British Airways schrapt zondag alle zeven vluchten tussen Heathrow en Zaventem. Volgens Van der Cruysse zijn een honderdtal passagiers getroffen. Hij zegt dat de andere luchtvaartmaatschappijen wel nog tussen de Londense luchthaven en Zaventem vliegen. Ook de vluchten die British Airways uitvoert tussen Zaventem en andere bestemmingen gaan gewoon door.

Passagiers wordt aangeraden bij hun luchthaven na te gaan of hun vlucht plaatsvindt voor ze naar de luchthaven te gaan, luidde het eerder in een communiqué van de British Airways. Volgens Van der Cruysse nemen de getroffen passagiers best contact op met British Airways of hun reisagent.

Nieuwe veiligheidsmaatregelen voor vluchten naar de VS

Het Lokaal Veiligheidscomité van de luchthaven (Loveco) heeft vrijdagavond tot een aantal bijkomende tijdelijke maatregelen beslist om de wachttijden voor passagiers op Zaventem met bestemming in de VS te beperken aan de check-in en aan de beveiligingscontroles, en om vertragingen van de vluchten te vermijden.

Reizigers met bestemming in de VS wordt verzocht reeds vier uur voor de voorziene vertrektijd aanwezig te zijn op de luchthaven.

Slechts een beperkt aantal voorwerpen is toegelaten als handbagage in de cabine..

Alle reizigers naar de VS worden bovendien onderworpen aan extra beveiligingsmaatregelen. Aan de eerste beveiligingscontrole zullen naast de standaardbeveiligingsmaatregelen ook de schoenen van alle reizigers aan een screening onderworpen worden. Aan de tweede controlepost worden alle reizigers en hun handbagage manueel gefouilleerd.

Al die maatregelen gelden enkel voor passagiers met bestemming VS, zo benadrukt BIAC.

(foto belga)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud