Bruno Tobback zwaargewond na val in Oostenrijk

Bruno Tobback (foto: photonews) ©Photo News

Sp.a-Kamerlid en gewezen minister Bruno Tobback is donderdag zwaargewond geraakt bij een val van een berg in Oostenrijk. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis, maar zijn toestand is niet levensbedreigend. Dat heeft de woordvoerster van de sp.a-Kamerfractie vrijdagavond gezegd.

(belga) - Eerder op de dag raakte via de website van de regionale krant Tiroler Tageszeitung bekend dat een 39-jarige Belg in het Oostenrijkse Zams in het ziekenhuis beland was met zware verwondingen die hij opliep bij een val bij het beklimmen van een berg. Ondertussen is duidelijk dat het om Bruno Tobback gaat.

Hij was naar verluidt samen met zijn 28-jarige vriendin in het Miemingergebergte aan het klimmen. De twee waren met een touw aan elkaar vastgemaakt, maar toen de sp.a'er een zekering aan het aanbrengen was, brak een steun af. Hij verloor zijn greep en stortte zeven meter naar beneden. Zijn vriendin kon verhinderen dat hij nog dieper viel.

Door de val en een aantal rotsblokken die op hem vielen, liep Bruno Tobback een aantal breuken en barsten in de schedel op, luidt het bij de Vlaamse socialisten. Volgens de Oostenrijkse krant zou hij na zijn opname in het ziekenhuis in Zams overgebracht zijn naar het ziekenhuis van Innsbruck. Zijn toestand is stabiel. Tobback zou nooit buiten bewustzijn geweest zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n