Advertentie

Brussels Airlines reageert verbaasd

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines reageert "verbaasd" op de beslissing van de Europese Mededingingsauthoriteiten om het onderzoek naar de samenwerkingsovereenkomst tussen Brussels Airlines en Lufthansa te verlengen.

(belga) - Dat heeft Brussels Airlines maandag gemeld. De luchtvaartmaatschappij heeft vertrouwen dat de procedure van de Europese Commissie snel en op positieve wijze kan afgerond worden.

Op 15 september maakten Lufthansa en Brussels Airlines bekend dat de Lufthansa Group via een kapitaalsverhoging een participatie van 45 procent in SN Airholding wil nemen en in een tweede fase de Belgische luchtvaartmaatschappij kan integreren in de Lufthansa Group. Volgens de mededeling van Brussels Airlines werd het akkoord, conform de EU-regelgeving, voor goedkeuring voorgelegd aan het Europees Directoraat-Generaal voor Mededinging.

Brussels Airlines meldt maandag dat het ervan overtuigd is dat "het akkoord met Lufthansa in deze moeilijke economische tijden en op een ogenblik dat de consolidatie in de Europese luchtvaartsector zich aftekent, de beste toekomstgarantie biedt voor Brussels Airlines, voor België en voor de Europese luchtvaart." Volgens de luchtvaartmaatschappij zal de samenwerking het aantal bestemmingen kunnen uitbreiden, wat de concurrentie en de consument alleen maar ten goede zal komen.

"Brussels Airlines gaat er dan ook met vertrouwen vanuit dat het EU Directoraat-Generaal voor Mededinging de overeenkomst tussen Lufthansa en Brussels Airlines binnen afzienbare tijd zal goedkeuren", besluit de luchtvaartmaatschappij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud