Brusselse nultolerantie op losse schroeven

Foto Belga ©BELGA

In de Brusselse gemeente Anderlecht staat de pas ingevoerde nultolerantie alweer op losse schroeven. De rechtbank heeft onvoldoende personeel om alle pv's te behandelen.

(belga) - Nadat dit weekend een agent gewond geraakt was bij een schietpartij, kondigden politie en parket maandag aan in 'bepaalde buurten in Anderlecht' een nultolerantie in te voeren. In de deelgemeente Kuregem zal de politie voor elk misdrijf een proces-verbaal opmaken, ook voor de kleinste vergrijpen. Het parket belooft op zijn beurt de dossiers in Kuregem prioritair te behandelen en zal de criminelen snel opvolgen voor de rechtbank.

Maar die plannen dreigen bij voornemens te blijven, aangezien er niet meer processen kunnen worden georganiseerd, schrijven de Corelia-kranten.

De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, Luc Hennart, zegt dat hij over onvoldoende rechters beschikt om al die kleine criminaliteit te berechten. 'Niet omdat ik van slechte wil ben', aldus Hennart. 'Maar omdat ik niet genoeg mensen heb.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud