Brusselse werkloosheid duikt onder 20 procent

De werkloosheid in Brussel duikt voor het eerst sinds lang onder de 20 procent. Het cijfer is gedaald tot 19,8 procent, een afname met 1,1 procent in vergelijking met vorig jaar en het laagste niveau sinds 2003.

(belga) De werkloosheid in Brussel duikt voor het eerst sinds lang onder de 20 procent. Het cijfer is gedaald tot 19,8 procent, een afname met 1,1 procent in vergelijking met vorig jaar en het laagste niveau sinds 2003.

Dat maken de Brusselse minister van Economie en Tewerkstelling Benoît Cerexhe (cdH) en Eddy Courthéoux, directeur-generaal van de Brusselse Gewestelijke Dienst voor Arbeidsbemiddeling (BGDA), donderdag bekend.

Vooral de afname van het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar springt in het oog. Het Brussels gewest telt nu 14.131 werkzoekenden jonger dan 25 jaar. Dat is een daling met 9,7 procent in verhouding met verleden jaar en met 5,1 procent in vergelijking met maart van dit jaar. Ook opmerkelijk is dat het aantal vacatures van de BGDA sterk gestegen is, mede dankzij een samenwerking met de Waalse en Vlaamse tegenhangers van de BGDA.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud