Buitenlandse Zaken waarschuwt voor reizen in Frankrijk

(belga) - De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken vraagt Belgen die naar Frankrijk gaan voorzichtig te zijn tijdens hun verblijf. Dat staat in een nieuwsflash op de website van Buitenlandse Zaken.

'Ongewone volkstoelopen of betogingen dienen absoluut vermeden te worden. Ook wordt het afgeraden zich 's avonds en 's nachts met de wagen te verplaatsen in de onrustige buurten', meldt Buitenlandse Zaken naar aanleiding van de rellen in en rond Parijs en andere Franse grootsteden.

De nieuwsflash van Buitenlandse Zaken is geen reisadvies, want de dienst geeft dergelijk advies alleen voor landen buiten Europa. Het bericht op de website is een aanbeveling voor alle Belgen die in Frankrijk reizen of naar Frankrijk vertrekken.

'De Belgen kennen Frankrijk. Ze weten dat ze er dezer dagen voorzichtig moeten zijn', zegt François Dumont van Buitenlandse Zaken. 'Wij staan ook voortdurend in contact met de Belgische ambassade in Parijs en volgen de situatie op de voet.'

Verschillende landen hebben hun burgers die naar Frankrijk gaan of er verblijven de voorbije dagen aangemaand tot voorzichtigheid. Onder meer Rusland, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Japan waarschuwen hun burgers voor de rellen.

De Nederlandse ambassade in Parijs heeft een waarschuwing voor haar landgenoten verspreid. De Nederlanders krijgen de raad de departementen Seine-Saint-Denis en Val-d'Oise zo veel mogelijk te mijden. De Nederlandse ambassade noemt voorts Argenteuil in het noordoosten en Trappes ten zuidoosten van de Franse hoofdstad als risicogemeenten.

24127857

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud