Burgemeesters Halle-Vilvoorde boycotten verkiezingen niet

De Conferentie van Burgemeesters van Halle-Vilvoorde heeft vrijdag zijn scherpe kritiek herhaald op het feit dat de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde bij de komende EU-verkiezingen van 7 juni nog steeds niet gesplitst zal zijn. In tegenstelling tot de federale verkiezingen van 2007 wordt de stembusgang van 7 juni niet geboycot.

(belga) - Dit standpunt werd vrijdag op een vergadering in Halle onderschreven door 21 burgemeesters. Bij de verkiezingen in 2007 namen een tiental gemeentebesturen deel aan de boycotactie. Door tussenkomst van de gouverneur van Vlaams-Brabant verliep uiteindelijk alles toch normaal.

De afgelopen weken hadden Lennik en Affligem beslist tot een boycot. Een aantal andere gemeentebesturen zoals Zaventem, Hoeilaart, Vilvoorde en Merchtem hadden beslist dat niet te doen. Andere zouden hun houding laten afhangen van de beslissing van de Conferentie van Burgemeesters.

De Conferentie besliste vrijdag dat de politieke actie in tegenstelling tot de federale verkiezingen van 2007 beperkt blijft tot informeren en sensibiliseren, maar wordt de stembusgang niet geboycot.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud