Caroline Gennez trekt Antwerpse sp.a-lijst

Caroline Gennez (foto Belga) ©BELGA

Sp.a-voorzitster Caroline Gennez trekt bij de Vlaamse verkiezingen in juni de Antwerpse lijst van haar partij. Dat schrijven zaterdag De Morgen en de Gazet Van Antwerpen.

(belga) - De tweede plek op de lijst gaat naar Antwerps burgemeester Patrick Janssens. Helemaal onderaan op de lijst staat Vlaams minister Kathleen Van Brempt. Bij de opvolgers duwt Maya Detiège naar alle waarschijnlijkheid de lijst.

"Met deze keuzes maken wij de provincie Antwerpen belangrijker op alle niveaus", zegt Gennez in de Gazet Van Antwerpen. "Patrick, Kathleen en ik vormen als trio het beste wat de sp.a kan beloven om de hele provincie progressiever te kleuren. Als sociaaldemocratische partij willen we ook in de volgende Vlaamse regering alles inzetten om 100.000 jobs te creëren en verder te investeren in infrastructuur, onderwijs, stadsontwikkeling, mobiliteit en groene jobs."

Waarom trekt Gennez de lijst en niet Patrick Janssens? "Als voorzitter neem ik mijn verantwoordelijkheid op", zegt ze in de krant. "Bovendien ben ik als fractieleider van mijn partij heel actief geweest in het Vlaams Parlement. Patrick zit daar ook, maar dan vooral om de belangen van de stad Antwerpen te verdedigen."

Is Gennez nu ook kandidaat-minister? "Ik ben verkozen als partijvoorzitter tot 2011, maar elke lijsttrekker moet natuurlijk bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen als er een regering wordt gevormd."

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud