Advertentie

CD&V: 'Anciaux creëert nieuw concentratiemodel tijdens weekend'

(belga) - De CD&V is niet tevreden met het spreidingsplan dat de federale minister van mobiliteit, Bert Anciaux, rond de dag- en nachtvluchten heeft uitgewerkt. 'Het plan camoufleert een nieuw concentratiemodel tijdens het weekend', stelt fractieleider in het Vlaams parlement, Eric Van Rompuy.

Na het plan te hebben geanalyseerd, stellen de Vlaamse christen-democraten vast dat de Brusselse agglomeratie opnieuw wordt gespaard. Volgens Van Rompuy gebeurt dat onder druk van de Franstalige politici. Van Rompuy meent dat Vlaams-Brabant meer dan ooit de lawaaihinder moet opvangen. "Het spreidingsmodel is niet meer dan een verschuiving van de hinder van de noordrand naar de oostrand en brengt nieuwe 'slachtoffers' met zich mee in Perk en Steenokkerzeel", vindt hij.

De CD&V ziet in de plannen van Anciaux ook een nieuw concentratiemodel opduiken. Alle dagvluchten stijgen op zaterdag en zondag immers op langs baan 20, richting oostrand, luidt het. "Van een billijke spreiding tijdens de weekends zal dan ook helemaal geen sprake zijn. Niet alleen de nachtrust, ook de weekendrust is niet langer gegarandeerd", besluit Van Rompuy.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud