Advertentie

CD&V heeft het volste vertrouwen in Herman Van Rompuy

CD&V zegt het volste vertrouwen te hebben in Herman Van Rompuy als formateur. Volgens partijvoorzitster Marianne Thyssen is hij de geschikte man om nu een regering op de been te brengen.

(belga) - "Herman Van Rompuy was in 2007 onze lijsttrekker in Brussel-Halle-Vilvoorde en zit als Kamervoorzitter in het hart van de federale politiek. Bovendien heeft hij een lange politieke ervaring. Hij was een sterke vicepremier in de regeringen-Dehaene en een zeer succesvolle minister van Begroting. Hij heeft ervaring met het leiden van het land in economisch en budgettair moeilijke tijden. Al die eigenschappen maken hem de geschikte man om nu een regering te vormen", staat zondagavond in een mededeling van de Vlaamse christendemocraten te lezen.

Marianne Thyssen benadrukt nog dat CD&V altijd een verantwoordelijke partij is geweest en ook nu haar verantwoordelijkheid opneemt. "We rekenen erop dat de andere partijen zich even constructief opstellen. Enkel als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, kan er een slagkrachtige regering komen. Vertrouwen is geen gave, het is een opgave", luidt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud