Advertentie

CD&V-kamerleden voeren actie met "blundermuseum"

Net zoals Jong N-VA en Jong VLD zaterdag hebben ook de CD&V-kamerleden Carl Devlies en Hendrik Bogaert zondag in Leuven actie gevoerd aan het gebouw waar de regering haar begrotingscontrole uitvoert. De Vlaamse christendemocraten zakten naar de Dijlestad af met een bus die ze inrichtten als "blundermuseum".

(belga) De CD&V'ers willen met de actie protesteren tegen wat ze de mediashow van premier Verhofstadt noemen. In de bus hingen ze grote affiches op van krantenpagina's die vertellen over de blunders van paars: de rekenfout van 883 miljoen op Financiën, de ontsnapping van 28 gedetineerden uit de gevangenis van Dendermonde, de mislukking van het Fenixproject op Justitie, enzomeer.

Bogaert en Devlies wezen er zondag ook nog op dat de regering nog altijd niet heeft bekendgemaakt welke pensioenfondsen de overheid overneemt. In de begroting 2007 staat daarvoor 500 miljoen euro ingeschreven. "Het is nu al maart en we kennen de namen nog altijd niet. De namen nu niet bekendmaken staat gelijk met het geven van een blanco cheque", luidt de CD&V-kritiek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud