Advertentie

CD&V laat anderen verweesd achter

©Photo News

De Vlaamse christendemocraten blijven met grote voorsprong de grootste partij van Vlaanderen. Dat betekent dat Kris Peeters aan een tweede ambtstermijn zal kunnen beginnen.CD&V haalt ruim 23 procent.

Ook zonder kartelpartner N-VA slaagt CD&V erin de grootste partij in Vlaanderen te blijven. Bij de vorige Vlaamse verkiezingen in 2004 haalde het kartel nog 26 procent van de stemmen. CD&V sleept nu op zelfstandige basis 23 procent van de stemmen binnen. Door de goede score van de N-VA halen beide partijen 36 procent van de stemmen, meer dan in kartel.

De strategie van CD&V tijdens de verkiezingscampagne om zich ver weg te houden van het moddergooien tussen andere partijen lijkt dus gewerkt te hebben.

In het Vlaams Parlement wordt CD&V afgetekend de grootste fractie met 31 zetels, 3 meer dan zonder de N-VA de voorbije maanden. 

Kris Peeters, die voor het eerst deelnam aan de Vlaamse parlementsverkiezingen, krijgt de lead om een nieuwe Vlaamse regering te vormen. Peeters wil echter nog niet in zijn kaarten laten kijken. Hij feliciteerde wel N-VA met de goede uitslag. Hij wil snel een regering vormen. PBL

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud