CD&V tevreden met beslissing partijraad N-VA

Bij CD&V reageren voorzitter Jo Vandeurzen en minister-president Yves Leterme tevreden op de keuze van de N-VA voor het kartel. 'Nu kunnen we met een sterke politieke formatie aan de verkiezingen deelnemen', zegt Vandeurzen.

(belga) Yves Leterme zegt tevreden te zijn met de beslissing van de N-VA om te gaan voor de kartellijst en zo 'als een sterk blok te gaan voor goed bestuur'.

Vandeurzen zegt respect te hebben voor de verantwoordelijkheid die N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft genomen door na de beslissing om Dedecker aan boord te nemen en het afwijzen van CD&V toch te onderhandelen en de partijraad van de N-VA te raadplegen.

'Ik heb veel respect voor de transparante en democratische manier waarop de partijraad van de N-VA deze beslissing heeft genomen', zegt Vandeurzen.

De CD&V-voorzitter zegt blij te zijn 'dat er nu een einde komt aan deze episode'. Wat hem betreft zijn er geen wonden geslagen.

'Wij zijn altijd duidelijk geweest: we zijn voor het kartel, maar niet voor een lijst met Jean-Marie Dedecker omdat die qua inhoud en stijl met ons onverzoenbaar was', zegt Vandeurzen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud