CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen heeft vertrouwen in Leterme

Formateur Yves Leterme staat voor een moeilijke opdracht, maar zijn partij heeft alle vertrouwen in hem. Dat heeft CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen maandagvoormiddag verklaard bij de aanvang van het partijbestuur. Vandeurzen vindt dat de kwaliteit van de regeringsonderhandelingen moet primeren op de snelheid ervan.

(belga) Vandeurzen bedankte maandag in naam van zijn partij Jean-Luc Dehaene voor de inspanningen die hij de voorbije weken heeft geleverd. De bemiddelaar-onderhandelaar diende bij de toekomstige regeringspartners politieke bereidheid te zoeken en is daar ook in geslaagd, meent de CD&V-voorzitter.

Net zoals hij zondag al deed, benadrukte Vandeurzen nogmaals dat er de voorbije dagen op aansturen van Dehaene wel bilaterale contacten zijn geweest tussen de verschillende partijen, maar dat er nog geen sprake was van onderhandelingen. Er zijn dan ook nog geen akkoorden gesloten of toegevingen gebeurd, luidde het.

De partij beseft dat Leterme voor een moeilijke opdracht staat. Ze heeft volgens Vandeurzen echter alle vertrouwen in de kersverse formateur. "De kiezer heeft ons een serieus mandaat gegeven en we willen dan ook zoveel mogelijk realiseren".

CD&V verwacht nu dat Leterme - die niet op het partijbestuur aanwezig was - met een voorstel van werkwijze op de proppen gaat komen. "We zullen ons dan inschrijven in die aanpak", stelde Vandeurzen.

De Vlaamse christendemocraten lijken zich ook in te schrijven in de discrete aanpak van Dehaene. Om vertrouwen te creƫren en een goede afloop te verzekeren, zullen ze niet alle dagen communiceren.

Vandeurzen beklemtoonde tot slot dat hij de regeringsonderhandelingen liever wat langer laat duren om zo tot een goed akkoord te komen dan snel te gaan en een minder goed resultaat te boeken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud