cdH vraagt Spirit uit federale regering te stappen

(belga) - De Franstalige christen-democraten van de cdH zouden zeer tevreden zijn als een vertrek van Spirit uit de federale regering ertoe leidt dat het probleem BHV in de koelkast belandt. Dat zegt de partij in een reactie op het dreigement van Spirit om de regering te verlaten als het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde niet wordt gesplitst.

De cdH, die op federaal niveau in de oppositie zit, zou er niet rouwig om zijn mocht Spirit haar dreigement in daden omzetten. Het zou voor de partij ook een goede zaak zijn als het vertrek van Spirit zou leiden tot een herziening van het spreidingsplan-Anciaux voor de vluchten van en naar Zaventem.

Voorts bevestigt de cdH het standpunt dat de Franstalige partijen eerder innamen, namelijk dat ze geen vragende partij zijn voor welke institutionele hervorming dan ook.

De partij herhaalt ook dat wat haar betreft het arrest van het Arbitragehof uit mei 2003 geen verplichting inhoudt om het kiesarrondissement BHV te splitsen.

Voor de cdH moet de politieke wereld bovenal een antwoord bieden op de echte uitdagingen van de samenleving en zich niet laten verlammen door 'communautaire fantasmen'.

23077132

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud