Advertentie
Advertentie

CGKR vraagt geboorteverlof voor lesbische vrouwen

Naar aanleiding van de Gay Pride zaterdag in Brussel en de Nationale Dag van de Strijd tegen Homofobie vraagt het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) de ministers om "geboorteverlof" voor lesbische vrouwen.

(belga) - België is een van de meest vooruitstrevende landen wat de gelijke rechten voor homo's en lesbische vrouwen betreft. "Er zijn nog wel bepaalde verschillen in behandeling", stelt Edouard Delruelle, de Franstalige directeur van het Centrum. "Hoewel ze misschien minder flagrant zijn, tasten ze toch het principe van de gelijke rechten aan voor heteroseksuelen en homoseksuelen", aldus Delruelle.

In verband met het geboorteverlof voor lesbische koppels preciseerde het CGKR dat het al een aantal keer over het onderwerp gecontacteerd werd. Het ging erom dat de niet-biologische moeder van een kind dat op de wereld werd gezet door haar vrouwelijke partner, geen tien dagen betaald "vaderschapsverlof" kreeg.

Het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) en de ziekenfondsen halen de wet van 3 juli 1978 over de arbeidsovereenkomsten aan. Die stelt dat enkel de werknemer van wie de wettige verwantschap met het kind vastgesteld is, recht op het verlof heeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud