Cipiers Lantin voeren actie in Brussel

(belga) - Enkele tientallen cipiers van de gevangenis van Lantin zijn dinsdagochtend naar Brussel getrokken om aan de administratieve diensten van de strafinstellingen de redenen van hun stakingsactie duidelijk te maken. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door de Algemene Centrale der Openbare Diensten (ACOD). Woensdag staat er een bijeenkomst met het ministerie van Justitie op het programma.

De delegatie werd ontvangen door John Vanacker, directeur-generaal van de strafinstellingen, en door Alain Bourlet, voorzitter van het directiecomité van het ministerie van Justitie.

Na een verduidelijking over de motieven van de protestactie werd een afspraak gemaakt voor een bijeenkomst op het kabinet van minister van Justitie Laurette Onkelinx. 'Het doel van de vergadering, die woensdag om 9.30 uur zal plaatsvinden, is het bedwingen van de sociale crisis', luidt het op het ministerie.

Op de vergadering zullen, buiten de vertegenwoordigers van het kabinet Onkelinx en de administratieve diensten van de strafinstellingen, ook de directeur van de gevangenis van Lantin, de vertegenwoordigers van de nationale en regionale vakbonden en de Regie der Gebouwen aanwezig zijn.

'De cipiers van Lantin klagen over de staat van de gebouwen (kapotte verwarming, defect telefoon- en camerasysteem) en de vertraging van de renovatie van een psychiatrisch bijgebouw en de opening van een medisch-chirurgisch centru'", verduidelijkt Jean Lizen van de socialistische vakbond. De ACOD nam dinsdag niet deel aan de actie in Brussel.

De gevangenis van Lantin sloot zich aan bij de stakingsactie die vorige week dinsdag begon in de gevangenis van Ittre. Ondanks het akkoord dat donderdag werd bereikt tussen de vakbonden en de overheid bleven de cipiers van de gevangenis van Lantin staken en eisen stellen wat betreft hun gebouwen.

De gevangenissen van Andenne en Hoei zetten dinsdag eveneens hun staking voort. Hun eisen hebben vooral betrekking op juridische bijstand voor het gevangenispersoneel en voor Hoei ook het gebrek aan personeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud