Concurrentiepositie van België stijgt licht

©AFP

De competitiviteit van België is dit jaar licht gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe ranking van het Global Competitiveness Report 2008-2009 van het World Economic Forum, een onafhankelijke non-profit organisatie met hoofdzetel in Zwitserland. België is opgeschoven van de 20ste naar de 19de plaats.

(tijd) - De VS zijn opnieuw het meest competitieve land ter wereld, gevolgd door Zwitserland, Denemarken, Zweden, Singapore en Finland. Onze buurlanden staan nog steeds hoger geklasseerd. Duitsland is de 7de meest competitieve economie ter wereld, maar verloor twee plaatsen . Nederland staat dit jaar op nummer acht en won twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Het VK zakt drie plaatsen tot nummer 12. Frankrijk verbeterde met twee plaatsen en komt op op de 16de plaats.

De belangrijkste sterktes van België zijn de gezondheidszorg en het onderwijs. In gezondheidszorg en basisonderwijs bekleedt België de derde positie ter wereld ( een heel hoge score), in hoger onderwijs de zesde. België scoort zwak in de efficiëntie van de arbeidsmarkt (79ste positie) en macro-economische stabiliteit (60ste positie).

De rangschikking is gebaseerd op de bevraging van 12.297 bedrijfsleiders in 134 landen en objectieve criteria die de concurrentiekracht van landen meten. In België werd de bevraging uitgevoerd door Vlerick Leuven Gent Management School.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud