Coveliers blijft bij VLD

(belga) - De VLD-senator Hugo Coveliers blijft bij de Vlaamse liberalen maar wordt niet opnieuw de fractieleider in de Senaat. Dat is het resultaat van een ultiem verzoeningsgesprek met de partijvoorzitter Karel De Gucht. Coveliers eiste voor het overleg het fractievoorzitterschap terug op.

Het verzoeningsoverleg vond plaats op de Brusselse partijzetel. Naast De Gucht waren de oud-partijvoorzitters Herman De Croo en Annemie Neyts aanwezig. Vooraf dreigde Coveliers ermee een nieuwe partij op te richten als hij niet opnieuw fractieleider werd in de Senaat. Coveliers werd recent afgezet als fractievoorzitter na negatieve uitlatingen over De Gucht.

Coveliers sprak na het overleg van 'een goed gesprek'. 'Aan beide kanten werden de recente gebeurtenissen betreurd', zei hij. De senator legt er zich bij neer dat hij niet opnieuw de fractieleider wordt.

De Gucht had het achteraf over 'een bladzijde omdraaien en op een nieuwe leest beginnen'. De partijvoorzitter stelde desgevraagd 'niets te hebben beloofd daar Coveliers niets heeft gevraagd'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud