Criminaliteit op internet verdubbelt in 2005

De Federal Computer Crime Unit (FCCU) heeft in 2005 17.490 strafbare feiten op het internet ogpespoord. Dat is een stijging met 45 procent tegenover 2004. In het overgrote deel van de gevallen gaat het om oplichting. Dat staat in het jaarverslag van Directie Economische en Financiële criminaliteit (DJF) van de federale gerechtelijke politie.

(belga) De internet- en computercriminaliteit zit al enkele jaren in de lift. In 2005 verwerkte de FCCU 27.325 berichten in de strijd tegen pedofilie en andere criminaliteit op het internet. Dat is 32,6 pct meer dan in 2004. Van alle berichten waren er 17.490 strafbare feiten. Daarbij gaat het vooral om vormen van oplichting waarbij slachtoffers via e-mail bijvoorbeeld verleid worden tot dubieuze financiële transacties of tot het vrijgeven van hun bankgegevens.

De voorbije jaren is de strijd tegen de computercriminaliteit opgedreven. Het FCCU breidde uit van 14 naar 29 werknemers en volgens Johan Denolf, directeur van de DJF-Ecofin, wordt gewerkt aan de oprichting van een 'echte internetpolitie'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud