Dader ontvoering David aangehouden

De kleine David Henriet is zaterdag iets voor 16 uur levend maar gewond teruggevonden naast een aarden weggetje in Royompré (Surister) bij Jalhay (provincie Luik). De jongen was vastgebonden, had een prop in de mond en zware verwondingen aan het hoofd.

(belga) De ontvoerder van David Henriet, de 9-jarige jongen die zaterdag levend maar gewond werd teruggevonden in een veld, is aangehouden en heeft een bekentenis afgelegd. Dat meldt de politie van Verviers aan Belga.

De man werd zaterdagnacht aangehouden. Het is de vriend van de familie die vrijdag een ritje was gaan maken met David. De man had eerder verklaard dat hij de jongen op enkele meters van de woning van zijn moeder had afgezet nadat het kind had aangegeven terug naar huis te willen, maar geen enkele getuige had hem dat ook daadwerkelijk zien doen. Hij heeft nu bekend te hebben gelogen.

De kleine David Henriet werd zaterdag iets voor 16 uur bij toeval door een boerenechtpaar teruggevonden naast een aarden weggetje in Royompré (Surister) bij Jalhay in de provincie Luik. De jongen was vastgebonden, had een prop in de mond en zware verwondingen aan het hoofd. Het echtpaar dacht eerst dat de jongen gestorven was, zo erg was hij eraan toe. De vrouw heeft zich over de kleine David ontfermd en hem gekalmeerd terwijl de hulpdiensten onderweg waren. Het kind reageerde erg verschrikt toen het de stem van de man hoorde. De motieven van de dader zijn nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of de man een strafblad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud