Advertentie

De Batselier neemt op 12 juli afscheid van Vlaams parlement

Vlaams parlementsvoorzitter Norbert De Batselier (sp.a) neemt volgende week woensdag, op 12 juli, met onmiddelijke ingang ontslag als voorzitter en lid van het Vlaams parlement. Dat maakt hij donderdag zelf bekend. De Batselier wordt op 1 september directeur bij de Nationale Bank.

(belga) Rond de timing van het ontslag van De Batselier was de jongste dagen veel te doen. De Batselier wou eigenlijk maar eind augustus ontslag nemen. De meerderheid had hem echter gevraagd dat ontslag al volgende week woensdag, op de laatste zitting van het parlementair jaar, aan te kondigen. De Batselier zegt nu dat hij op die dag ook effectief ontslag zal nemen.

De Batselier hoopt dat de commotie die ontstaan is rond zijn persoon nu stopt en betreurt 'dat door dit alles haast geen aandacht meer wordt gegeven aan het inhoudelijk beleid van zijn voorzitterschap van meer dan 11 jaar'. Hij wil ook 'komaf maken met de aanhoudende roddels over zijn ontslagvergoeding' en 'duidelijkheid brengen'. Hij zal de uittredingsvergoeding aanvragen waarop hij recht heeft als parlementslid, maar zal afzien van de bijkomende vergoedingen waar hij als voorzitter en lid van het Bureau van het parlement recht op heeft.

De Batselier zal als parlementsvoorzitter opgevolgd worden door iemand van de VLD, zoals is afgesproken bij het begin van de legislatuur. Normaal gezien wordt dat Marleen Vanderpoorten, maar ook Jaak Gabriëls is kandidaat.

Foto: Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud