De Groeve verdacht van verduistering

Edmée De Groeve

Edmée De Groeve, voorzitster van de raad van bestuur van de luchthaven van Charleroi (BSCA), de NMBS en de Nationale Loterij, is donderdag in verdenking gesteld voor verduistering. Dat werd vernomen van het parket van Charleroi. De Groeve werd woensdagnamiddag opgesloten maar is intussen weer in vrijheid gesteld.

(belga) - De Groeve werd woensdagnamiddag opgepakt en aangehouden. Ze is door onderzoeksrechter France Baeckeland officieel in verdenking gesteld voor schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, verduistering en oplichting.

De feiten zouden betrekking hebben op het frauduleus gebruik van een kredietkaart van de luchthaven van Charleroi. De Groeve wordt ervan verdacht met haar kaart onkosten te hebben gemaakt, die ze daarna liet vergoeden door de NMBS. De onkosten werden dus twee keer terugbetaald.

In het kader van het dossier heeft de federale politie woensdag ook een huiszoeking uitgevoerd in de lokalen van de hoofdzetel van NMBS in Brussel. De NMBS verklaart in een mededeling volledig mee te werken "met de gerechtelijke autoriteiten om na te gaan of zij in dit dossier eventueel schade zou geleden hebben". De NMBS wacht de resultaten van het onderzoek af om te beslissen of er maatregelen worden ondernomen.

De Parti socialiste, waarvan De Groeve lid is, heeft een procedure opgestart om De Groeve te schorsen. De PS doet dit naar eigen zeggen 'zonder het vermoeden van onschuld te willen schenden'. De partij gaat De Groeve ook zo snel mogelijk vragen om de mandaten die ze voor de partij bekleedt, met name de posities bij BSCA, de Loterij en de NMBS, opnieuw aan de PS ter beschikking te stellen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud