Advertentie

De Gucht kortwiekt Koekelberg

Fernand Koekelberg

Politiebaas Fernand Koekelberg heeft een voorstel tot 'herschikking' van zijn bevoegdheden ontvangen van minister Karel De Gucht. Volgens de overheidsvakbond ACOD, dat de brief kon inkijken, houdt de commissaris-generaal amper bevoegdheden over, weet De Morgen donderdag. Intussen is er volgens de Corelio-kranten een nieuwe anonieme klacht tegen minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt.

(belga) - Al het gerechtelijke werk zou in de toekomst weer onder de bevoegdheid van de magistratuur vallen. Het toezicht op de lokale politie zou wegvallen en ook weg-, spoor- en scheepvaartpolitie zou naar de gewesten worden overgeheveld.

ACOD-politie is niet te spreken over het voorstel. 'Koekelberg behoudt alleen nog zijn kepie. Men draait de klok van de politiehervorming helemaal terug.'

Intussen beschuldigt een anonieme briefschrijver minister van Binnenlandse Zaken, Guido De Padt (Open Vld), van deelname aan een peperduur 'Luxe VIP Arrangement' tijdens de Ronde van Vlaanderen. De Padt ontkent en stelt dat het initiatief van de FOD Binnenlandse Zaken kwam. 'Het was een informele lunch, die 160 euro per persoon kostte', aldus De Padt.

De FOD Binnenlandse Zaken bevestigt dat de bijeenkomst er op zijn initiatief is gekomen. 'Telkens als het directiecomité wordt vernieuwd, houden we zo'n bijeenkomst. Dat gebeurt om de zes jaar', zegt woordvoerder Olivier Maerens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud