De Gucht: 'Niet van idee veranderd'

In een reactie op het bericht in de Concentrakranten zegt minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) de commotie niet te begrijpen. Hij wijst erop dat de pers het leuk vindt om hem iedere dag een andere functie toe te wijzen. "Eerst schrijft een krant dat ik speciaal een decreet heb laten goedkeuren zodat ik burgemeester zou kunnen blijven als ik naar de Europese Commissie vertrek, en nu schrijft een andere krant dat ik niet naar Europa ga", aldus De Gucht vrijdagmorgen op Radio 1.

(belga) - Volgens de Concentrakranten is de kans is groot dat eind dit jaar niet Karel De Gucht maar wel Yves Leterme naar de Europese Commissie trekt.

In een reactie in 'De Ochtend' op Radio 1 stelt De Gucht dat hij niet van idee is veranderd en dat het decreet erop wijst dat hij interesse heeft om naar Europa te gaan. "Ik kan dit alleen maar afdoen als een gezelschapspel op een ogenblik dat er niet al te veel nieuws is", klonk het.

De Gucht blijft dus naar eigen zeggen geïnteresseerd om naar de Europese Commissie te vertrekken. "Alles hangt af van de aangeboden functie, maar daarmee zeg ik hetzelfde als wat ik al een jaar aan een stuk zeg."

Maar is het geen aantrekkelijk idee om nu als de numero uno van Open Vld in de regering te blijven? "Daar krijg ik absoluut geen natte dromen van", zei De Gucht, die beklemtoont dat er geen scenario over de kwestie bestaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud