De Lijn wil boetes tegen agressie

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn wil met administratieve boetes de kleine overlast op trams en bussen bestrijden. Daarvoor zouden de driehonderd controleurs die nu al zwartrijders beboeten, ingeschakeld kunnen worden.

(belga) Het idee werd direct na het busincident in Antwerpen al geopperd door de Antwerpse veiligheidsschepen Dirk Grootjans en vrij snel opgepikt door minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael.Dat bericht De Morgen vrijdag. In werkelijkheid hanteert De Lijn het systeem van administratieve boetes al veel langer, zij het dat dat beperkt blijft tot de bestraffing van zwartrijders.

De Lijn heeft inmiddels een plan klaar om dat systeem uit te breiden. De administratieve boetes zouden voortaan ook mogelijk moeten zijn, zo vindt de vervoersmaatschappij, voor kleinere overlast die buiten het politiereglement valt. Voor dat eigen reglement wordt gedacht aan voeten op de bank, frieten op de bus of tram of vuilnis laten slingeren.

De hoogte van de eventuele boetes is nog niet bepaald. Het plan wordt vandaag/vrijdag ter goedkeuring voorgelegd aan Binnenlandse Zaken.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud