'De Post dicht bij akkoord met onderdeel Griekse Post'

©Lieven Van Assche

De Post staat "dicht" bij een akkoord met het Griekse postbedrijf Tachimetafores ELTA.

(belga) - Dat blijkt maandag uit informatie uit de Griekse pers.

Tachimetafores, een entiteit van de Griekse Post en verantwoordelijk voor post en logistiek, zou overgenomen worden door een joint venture die geleid wordt door Belgian Post Group, in samenwerking met Star Investments en Imperio. Tachimetafores bestaat sinds 2003.

Volgens de Griekse autoriteiten zou een akkoord "binnen de twee maanden" rond zijn. De Post weigert momenteel alle commentaar. "Als er geruchten zijn over dat onderwerp, geven wij er geen commentaar op", aldus de woordvoerder van De Post, Piet Van Speybroeck.

Volgens de Griekse pers is het consortium onder leiding van de Belgische Post het enige dat nog in de running is voor het Griekse bedrijf, na het afhaken van Deutsche Post. In eerste instantie waren er een tiental kandidaten voor het postbedrijf uit Griekenland.

Privatisering

De privatisering van Tachimetafores in het kader van de liberalisering van de post in Europa zal in Griekenland in 2013 afgerond zijn. Volgens de Griekse pers opent het de weg naar een "strategisch partnerschap" voor de Griekse Post.

In oktober 2005 ging de Belgische Post zelf een strategisch partnerschap aan met een consortium tussen de Deense Post (Post Danmark) en CVC Capital Partners Limited.

Omzet

Tachimetafores is de vierde speler in Griekenland op vlak van postverdeling aan huis. De omzet van het bedrijf bedraagt 30 miljoen euro met een verwachte winst in 2008 van 700.000 euro. Tachimetafores beschikt over 750 filialen over heel Griekenland.

"Indien deze informatie wordt bevestigd, hopen we niet dezelfde situatie te kennen als in het begin van dit decennium, toen aankopen het budget van het bedrijf onder druk zetten", aldus de Belgische vakbonden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud