Dedecker herkozen als LDD-voorzitter

(foto belga)

Jean-Marie Dedecker is met een ruime meerderheid van 80,38 procent bevestigd als voorzitter van Lijst Dedecker (LDD). Chris Dobbelaere, de politiek secretaris van de afdeling Oost-Vlaanderen die donderdag Dedecker nog beschuldigde van gesjoemel met partijgeld, haalt 10,14 procent.

(belga) - 'Ik ben een fier mens', zei Dedecker na afloop. Hij roept Dobbelaere om de eer aan zichzelf te laten en uit eigen beweging op te stappen. Zoniet zal Dedecker een procedure opstarten om hem uit de partij te zetten. Dobbelaere zal die suggestie naar eigen zeggen wellicht in de wind slaan.

Met de score van Stef Goris en Lieve Van Ermen erbij heeft 90 procent van de leden zich 'ontzettend tevreden' getoond met de koers die de partij vaart, aldus Dedecker.

De bestuursverkiezingen werden vrijdag en zaterdagvoormiddag gehouden op elektronische wijze. In totaal stelden 456 LDD-leden zich kandidaat voor een nationaal, provinciaal of lokaal bestuursmandaat. Jean-Marie Dedecker haalde 80,38%, Chris Dobbelaere 10,14%, senatrice Lieve van Ermen 4,66% en ondervoorzitter Stef Goris 3,18%. Er waren 1,63% onthoudingen.

Opschudding

De bestuursverkiezingen bij LDD leken rustig te verlopen, tot Dobbelaere donderdag voor opschudding zorgde met beschuldigingen dat Jean-Marie Dedecker bovenop zijn parlementaire wedde een vergoeding van 55.000 euro opstreek uit de partijkas, wat in strijd zou zijn met de partijstatuten.

Dedecker ontkende dat formeel en verwees naar zijn collega-partijvoorzitters die meestal een hogere vergoeding krijgen voor het bijkomend werk als partijvoorzitter. Hij en de andere kandidaat-voorzitters vonden dat Dobbelaere aan nestbevuiling deed.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud