Dedecker: 'Ik zal op lijst federale verkiezingen staan'

N-VA-parlementslid Jean-Marie Dedecker zegt dat hij volgend jaar wel degelijk zal deelnemen aan de federale verkiezingen. 'Ik ben een parlementslid en heb dan ook de plicht om op een lijst te staan', zei hij woendag in de wandelgangen van het Vlaams parlement.

(belga) CD&V en N-VA onderhandelen nog over de mogelijkheid om volgend jaar in kartel deel te nemen aan de verkiezingen. Voor CD&V kan het echter niet dat Jean-Marie Dedecker op één lijst staat met CD&V'ers.

Dedecker wil geen uitspraken doen over die onderhandelingen. 'Ik ben niet betrokken bij de onderhandelingen van de partijtop over een kartel', zegt hij.

CD&V en N-VA houden sinds maandag een afkoelingsperiode en de partijvoorzitters leggen geen verklaringen meer af. 'Aangezien mijnheer Leterme gisteren zijn standpunt heeft bekendgemaakt, doe ik dat nu', zegt Dedecker. 'Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de kiezer', zegt hij.

De Oostendenaar wijst er op dat het partijbestuur van de N-VA achter hem staat. Hij heeft nochtans aangeboden een stap opzij te zetten, want hij 'wil niet dat de N-VA uiteenvalt'.

Zaterdag komt de partijraad, na het ledencongres het hoogste orgaan van de N-VA, bijeen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud