Dedecker naar N-VA: niet op lijst met Dedecker (Leterme)

Ook Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) was donderdag duidelijk over een kartel met N-VA met Jean-Marie Dedecker op de lijsten.

(tijd) "Ik wil niet samenwerken met N-VA als ze koest voor Jean-Marie Dedecker", luidde het. Er moet een bepaalde cohesie zijn en die zou verloren gaan in een kartel met N-VA waarbij Dedecker zou meespelen, aldus Leterme.

De Vlaamse regeringsleider zei in de politiek te staan voor een aantal beginselen. Hij stelde dat de uitgestoken hand naar N-VA blijft, maar dat de spreidstand haalbaar moet zijn". En dat is dus niet zo met Jean-Marie Dedecker op eenzelfde lijst met CD&V'ers.

Leterme zei "geen rechte liberaal" te zijn en dat zijn partij "geen Spaanse herberg" is. Hij wil de mensen ook "in de ogen kunnen blijven kijken", terwijl Dedecker standpunten heeft verkondigd die "haaks staan op mijn overtuiging". "Je kan niet de ene dag A zeggen en de andere dag B".

Naar de verhoudingen in de Vlaamse regering toe, zei Leterme "een man van zijn woord te zijn". Hij wil de gemaakte afspraken respecteren, ook die binnen de Vlaamse regering. Hij noemde de keuze van de N-VA ook "jammer voor Vlaanderen"

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud