'Deel boekhouding OCMW Antwerpen is verdwenen'

(belga) - Een deel van de Antwerpse OCMW-boekhouding is spoorloos. Zo zou er niets meer terug te vinden zijn van de financiële transfers tussen het OCMW en zijn ziekenhuizen. De computer die deze aparte boekhouding bijhield, is gecrasht en de back-ups zijn uit de kast verdwenen. Dat stelden de onderzoekers vast die het gat van 22,5 miljoen euro in de boekhouding nagaan vrijdag in de Gazet Van Antwerpen.

Het enige deel van de OCMW-boekhouding dat niet via de centrale computer liep, zijn de transfers tussen het hoofdhuis en de ziekenhuizen. Die gegevens werden bijgehouden op een aparte, niet aan het systeem gekoppelde computer. Deze machine heeft het begeven. Geen nood, want kopieën van de bestanden lagen in een kast in hetzelfde kantoor van de OCMW-ontvangerij. Maar die kast is nu leeg. 'Getuigen hebben vorige week mensen zien zeulen met dozen en dubbelgrote aktetassen', zegt een waarnemer aan GVA.

Eerder deze week raakte bekend dat er een gat is van 22,5 miljoen in de boekhouding van het Antwerpse OCMW. Voorzitster Monica de Coninck legde daarover al verklaringen af aan het gerecht. Ze zou bedreigd worden indien ze de 'financiële malversaties' aan het licht durfde brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud