Dewinter: "Onafhankelijkheid bespreekbaar gemaakt"

Filip Dewinter, fractievoorzitter van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement, reageert donderdag in een persbericht positief op de nepreportage van de RTBF over de onafhankelijkheid van Vlaanderen. "De reportage heeft de onafhankelijkheid van Vlaanderen en Wallonië bespreekbaar gemaakt", zegt hij.

(belga) Dewinter werkte bewust mee aan de docufictie van de Waalse zender. Vooraf was met de RTBF-journalisten afgesproken om het hele project geheim te houden om zo een maximaal schokeffect te bekomen.

"Dankzij de reportage beseft nu iedere Waal - inclusief Elio Di Rupo en Laurette Onkelinx - dat Vlaamse onafhankelijkheid geen romantische utopie of wensdroom is, maar een realistisch scenario dat onafwendbaar wordt indien Wallonië niet bereid is om toe te geven aan een aantal essentiële Vlaamse eisen zoals een eigen fiscaliteit, de splitsing van de sociale zekerheid en verregaande autonomie voor Vlaanderen en Wallonië", zegt Dewinter.

Volgens de Vlaams Belang-politicus drukt de reportage de Walen met de neus op de realiteit. "Vlaamse onafhankelijkheid kan en moet wanneer Vlaanderen dat wil en indien de politieke wil in Vlaanderen aanwezig is", luidt het nog.

Dewinter bedankt de RTBF voor hun "gedurfd televisieproject". "De RTBF heeft met de reportage bijgedragen aan het concreet gestalte geven van het Vlaamse en Waalse onafhankelijkheidsproject en zorgt ervoor dat de onafhankelijkheidsidee in Wallonië niet langer wordt weggelachen", besluit hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud