Di Rupo haalt uit naar Leterme

In zijn 1 meitoespraak heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo zwaar uitgehaald naar Yves Leterme, Vlaams minister-president en boegbeeld van CD&V. Die pleit ervoor om meer bevoegheden over te dragen naar de gewesten, maar volgens Di Rupo zou dat de situatie van vooral Brussel en Wallonië alleen maar verergeren.

(tijd) Di Rupo en Leterme zaten vorige week nog tegenover elkaar in een televisiedebat op de commerciële omroepen VTM en RTL-TVi. "Het debat met Leterme liet bij mij een wrange nasmaak na", zei Di Rupo dinsdag in Luik.

"We hadden een open ingesteldheid verwacht tegenover alle Belgen. We hadden verwacht dat hij zou laten zien dat hij aan ons land en zijn inwoners, Walen en Brusselaars inbegrepen, gehecht is. In plaats van een uitgestoken hand kregen we gekruiste armen", zei de PS-voorzitter. "Ik heb tot mijn spijt een zekere arrogantie gevoeld, gekleurd met een dosis dédain", zei hij.

Di Rupo gelooft niet dat een staatshervorming goed is voor de Franstaligen en roept alle Franstalige partijen op om zich even hard tegen de Vlaamse eisen te verzetten. Wel wil hij een "constructieve dialoog" tussen de gewesten en het federale niveau.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud