Didier Reynders: 'Ze wilden mijn scalp'

©Lieven Van Assche

'Ze wilden mijn scalp.' Dat zegt vicepremier en minister van Financiën Didier Reynders (MR) woensdag in Le Soir Magazine. Hij blikt er terug op 'het voorbije geladen jaar'. Een jaar met de financiële crisis, de affaire-Fortis en de perikelen binnen de MR als uitschieters.

(belga) - Wat betreft Fortis doet Reynders zijn beklag over de houding van de oppositie in het federaal parlement, en dan vooral van Dirk Van der Maelen (sp.a) en toenmalig fractieleider Jean-Marc Nollet (Ecolo).

'Er moeten toch wel vragen gesteld worden bij het gedrag van de oppositie tijdens deze hele periode, waarbij er gesurft werd op een golf van kritiek die vandaag ongegrond blijkt te zijn geweest', zegt Reynders. Hij vindt dat veel mensen in de Fortis-saga hun kans zagen om hem te doen vallen.

Na het uitbreken van het openlijke protest tegen Reynders binnen een deel van de MR, heeft hij er naar eigen zeggen over getwijfeld of hij de politiek zou verlaten. 'Ik heb even erg getwijfeld. Ik fixeerde me op de zondag als deadline.'

Maar op zaterdag kreeg Reynders heel wat steunbetuigingen, waardoor hij wat afstand kon nemen en zijn kalmte terugvond na een periode die hij ervoer als een 'heksenjacht'. 'Als men mij had overtuigd van een ander project of van een andere ploeg die het beter zou doen dan de mijne, dan misschien wel. Maar daar was in de verste verte geen sprake van,' stelt Reynders.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud