Diefstallenplaag van gps-toestellen in wagens

Ons land wordt geteisterd door een plaag van diefstallen gericht op gps-toestellen in wagens. In 2005 telden de politiediensten liefst 1.915 gestolen toestellen. Dirk Geurts, strategisch analist van de federale politie, waarschuwt voor een explosieve stijging, want in 2004 waren er nog vrijwel geen vaststellingen.

(tijd) Het aantal diefstallen uit voertuigen daarentegen daalt, meldt Geurts in het vakblad Politiejournaal. In 2003 waren er nog ruim 86.000 vastgestelde feiten, in 2004 83.000 en vorig jaar een kleine 78.000. Voor 2006 zijn de cijfers nog te onvolledig voor conclusies.

De federale politieanalist waarschuwt wel dat rondtrekkende bendes zich ook specialiseren in autocriminaliteit. Onlangs zijn onderzoeken geopend in Gent, Turnhout en Leuven. Daaruit blijkt dat de gestolen goederen, zoals autoradio's en draagbare computers, vooral worden geheeld op de thuismarkten van de bendes. Specifieke producten, zoals airbags, komen eerder terecht in het parallelle circuit van auto-onderdelen.

LB

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud