Dienstencheque kost gemiddeld minder dan 5 euro

(belga) - De dienstencheque kost gemiddeld minder dan 5 euro netto per uur. Dat is een spotprijs, ook op de markt van het zwartwerk. Dat was de boodschap die de federale minister van Financiën, Didier Reynders, gaf op een persconferentie.

Aan de particulier wordt een belastingverlaging van 30 procent van de nominale waarde van de aangekochte dienstencheques voorgesteld. Dat gebeurt ongeacht het inkomensniveau, maar op voorwaarde dat de persoon in kwestie belastingen betalen.

De nieuwe regels voorzien een maximale aankoop van 500 cheques per jaar. De gebruiker zal evenwel een plafond van 2.200 euro moeten respecteren waarboven er geen reductie meer mogelijk is. Hij zal op een belastingvermindering van maximaal 660 euro per jaar kunnen rekenen.

Een koppel dat gebruik maakt van een huishoudhulp gedurende twee halve dagen per week zal per uur 4,34 euro netto betalen, gaf Reynders als voorbeeld mee. Een alleenstaande die het toegelaten maximum van 500 cheques per jaar gebruikt zal 4,88 euro netto per uur betalen, rekening houdend met de beperkte reductie.

Voor de bewoners van bepaalde gemeenten kan de netto-kost zelfs lager dan 4 euro komen te liggen, door het effect van de belastingverlaging op de berekening van de opcentiemen.

Eens het systeem van dienstencheques goed en wel draait, wordt een brochure uitgegeven waarin concrete voorbeelden staan van de belastingverlagingen door het gebruik van de cheques. Een informatiecampagne is evenmin uitgesloten.

21108935

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud