'Directeur Vlaams Huis New York in opspraak'

Philip Fontaine (Foto Belga) ©BELGA

De directeur van het Vlaams Huis in New York is in opspraak gekomen. Philip Fontaine krijgt niet alleen een royale wedde, hij factureert via zijn vennootschap voor duizenden dollars aan het Vlaams Huis.

(belga) - Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

Blijkt dat Fontaine niet alleen een royale vergoeding opstrijkt als directeur, naar verluidt 250.000 dollar per jaar. Het Vlaams Huis doet sinds zijn oprichting verbazingwekkend vaak een beroep op Italian Days, de vennootschap die Fontaine samen met zijn partner Anastasia Bizarri in 2003 oprichtte. Italian Days organiseert vakanties in Italië en, sinds Fontaine het Vlaams Huis leidt, ook evenementen.

Italian Days factureerde in de maand na het openingsfeest alleen al 13.475 dollar aan het Vlaams Huis. Nochtans leverde een waaier Belgische bedrijven gratis eten, drank en andere sponsoring voor het evenement. In totaal zou al een kleine 30.000 dollar Vlaams belastinggeld bij Italian Days zijn terechtgekomen.

Het is Jean-Marie Dedecker (LDD) die bij een bezoek aan New York verhalen over Fontaine opving. Hij wil uitleg over de werking van het Vlaams Huis en de manier waarop het Vlaams belastinggeld wordt besteed.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud