"Dodelijke audit" voor ICDI en Lucien Cariat

Bij een audit van afvalintercommunale ICDI (Intercommunale de Collecte et de Destruction des Immondices) "is aan het licht gekomen dat er rijkelijk geld stroomde om bevriende personen te paaien", zo schrijft La Dernière Heure.

(belga) Ex-schepen van Charleroi Lucien Cariat zou in deze zaak niet onbesproken zijn.Het geld diende om "reizen of verschillende sportverenigingen te financieren die op het eerste zicht weinig te maken hadden met afvalverwerking", aldus de krant.

Volgens de krant was Cariat "hiervan op de hoogte, keurde hij het goed en hield hij het verborgen door administratieve ondoorzichtigheid: het merendeel van de documenten was niet ingevuld of gewoon vervalst".De audit werd uitgevoerd door Comase Management Consulting en La Dernière Heure kon het document inkijken.

De audit stelt dat "Lucien Cariat het sociale doel van ICDI vermengde met zijn politieke daden"."Bij deze belangenconflicten waren ook leden van het directiecomité betrokken. Autocratie en nepotisme waren gebruikelijk. Heel wat kaderleden waren incompetent", luidt het in de audit, waarin ook verscheidene voorbeelden van wanbeheer worden opgesomd

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud