Een dode bij ongeval met vrachtwagen op E40 naar Luik

De E40-autosnelweg tussen Brussel en Luik is dinsdag ter hoogte van Everberg volledig versperd na een ongeval. Een vrachtwagen die in de richting van Brussel reed is er om een nog onbekende reden door de middenberm gegaan en heeft daarbij twee andere voertuigen, een bestelwagen en een personenwagen, geraakt. Dat meldt de lokale brandweer.

(belga) Bij het ongeval vielen een dode en twee zwaargewonden. De overledene is vermoedelijk de bestuurder van de bestelwagen maar dat is nog niet zeker. Ook de juiste identiteiten van de andere slachtoffers zijn nog niet bekend.

Door het ongeval is de E40 in de richting van Luik volledig versperd en in de richting van Brussel zijn de twee linkerrijstroken versperd, zodat er in beide richtingen lange files staan. Het verkeer dat naar Leuven of Luik wil, moet de snelweg verlaten en omrijden. Voor de lange afstanden kan dat via Antwerpen. Voor de kortere afstanden zijn omleidingen voorzien via de N2, de Leuvensesteenweg richting Leuven, of de N21 richting Haacht en vervolgens de N26. Een andere mogelijkheid bestaat erin de N3 te nemen vanaf Tervuren. Vanuit Waver is de N25 naar Haasrode de beste optie.

Op de snelweg zelf wordt de rijbaan tussen Sterrebeek en de plaats van het ongeval vrijgemaakt. De bestuurders die zich op dat stuk bevinden, zullen onder begeleiding van de wegpolitie rechtsomkeer kunnen maken. Wanneer de rijbaan zal vrijgemaakt zijn, is nog niet bekend. Komende van de Brusselse ring is de wisselaar in Sint-Stevens-Woluwe eveneens afgesloten richting E40 (Luik).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud