Eerste Wereldforum voor Migratie in Brussel

Het eerste Wereldforum voor Migratie en Ontwikkeling opent dinsdag in Brussel in aanwezigheid van VN-secretaris Ban Ki-Moon en prins Filip. Tijdens het forum wordt onderzocht hoe migratie kan bijdragen aan ontwikkeling en hoe migratiebeleid positief kan worden geïntegreerd in ontwikkelingsbeleid.

(belga) Op het forum zullen een 600-tal afgevaardigden van meer dan 140 landen en instellingen aanwezig zijn. Bedoeling is de visies van de landen die migranten ontvangen en degene van waaruit ze vertrekken met elkaar te confronteren. Zo zullen onder meer de Internationaal Arbeidsorganisatie (ILO), de Afrikaanse Unie, het Hoog-Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) en het Bureau van Internationale Migratie deelnemen aan het Forum.

Deze vergadering werd door de Belgische regering georganiseerd en is een vervolg van de "dialoog op hoog niveau" over hetzelfde thema in de marge van de Algemene vergadering van de VN, in de herfst van 2006 in New York.

Het Forum is informeel van aard en wil geen beslissingen nemen, maar wel "de aanpak van migratievraagstukken harmoniseren" tussen de landen van herkomst en die van bestemming van de migranten. De bijeenkomst wil verder gaan dan de gewoonlijke analyses en wil concrete resultaten voortbrengen. De regering van de Filipijnen bood ondertussen al aan, een tweede bijeenkomst van het Wereldforum voor Migratie en Ontwikkeling in 2008 te organiseren.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud