Einde aan sociaal conflict bij Ikea

Foto Photo News ©Photo News

Vakbonden en directie bij meubelketen Ikea hebben woensdagavond een protocolakkoord ondertekend dat een einde maakt aan het sociaal conflict binnen het bedrijf.

(belga) - Het akkoord werd donderdag voorgesteld aan het personeel.

Concreet voorziet het akkoord in een bonus van gegarandeerd 500 euro netto per jaar, tot eventueel 700 euro als bepaalde omzetdoelstellingen gehaald worden, gedurende de volgende drie jaar. "Het personeel had ons een mandaat gegeven voor die 500 euro", aldus vakbondsvrouw Anita Van Hoof (BBTK).

In verband met de arbeidsorganisatie hebben de bonden de garantie gekregen dat er niet zomaar aan de uurroosters kan worden gesleuteld zonder het akkoord van beide partijen, werkgever én werknemer. De arbeidsregeling zou ook enkele weken op voorhand bekend zijn.
De directie beloofde ook onderhandelingen op te starten over een nieuwe functieclassificatie. "De vorige dateerde van 1991 en veel functies zijn sindsdien al fors gewijzigd", legt Van Hoof uit.

Eind oktober en op 10 november hadden de vakbonden bij Ikea nog actie gevoerd aan de zes winkels in België, tegen het nieuwe bonussysteem en de problemen met de arbeidsorganisatie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud