'Electrabel en SPE hebben 250 miljoen betaald'

Foto Belga

De 250 miljoen euro die de elektriciteitsproducenten moesten bijdragen aan de begroting 2008, is door Synatom, de beheerder van de fondsen voor het beheer van de gebruikte splijtstoffen en voor de ontmanteling van de kerncentrales, in de schatkist gestort.

(belga) - Dat antwoordde minister van Energie Paul Magnette dinsdag in de commissie Bedrijfsleven van de Kamer op een vraag van Jean-Luc Crucke. Synatom heeft de som gerecupereerd bij de producenten, aldus nog de minister.

Magnette verklaarde nog dat de regering geen notificatie van het Grondwettelijk Hof gekregen heeft van een beroep tegen de heffing. Nochtans had Electrabel eind vorig jaar gedreigd met dergelijke procedure. Electrabel en SPE hebben nog tot maart om beroep aan te tekenen.

De minister zei voorts dat er over het dossier geen contacten geweest zijn met de elektriciteitsproducenten. Ook zijn er geen contacten geweest over een hernieuwing van de bijdrage voor de begroting 2009 of van een hogere bijdrage voor het nieuwe energiefonds.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud