Advertentie

Eric Van Rompuy staat voor 'laatste campagne'

Eric Van Rompuy (Foto Belga) ©BELGA

"Ik ben klaar voor mijn tiende en laatste parlementaire campagne", zo schrijft Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) op zijn blog. Afgelopen week raakte bekend dat niet Van Rompuy, maar Tom Dehaene de Vlaamse Brabantse CD&V-lijst zal trekken bij de regionale verkiezingen in juni.

(belga) - Volgende donderdag beslist het provinciale CD&V-bestuur over de lijstvorming voor het Vlaams parlement. Er ligt een lijst op tafel waarbij Tom Dehaene, zoon van Jean-Luc, lijsttrekker wordt. Karin Brouwers staat op plaats twee en Eric Van Rompuy op drie. Eerste opvolger is Els Van Hoof en tweede opvolger Peter Van Rompuy, zoon van premier Herman Van Rompuy.

Normaal is Eric Van Rompuy ook met zijn derde plaats zeker van een verlengd verblijf in het Vlaams parlement. In 2004 was Van Rompuy lijsttrekker, maar toen al haalde de jonge Dehaene meer stemmen. Nu is de volgorde omgekeerd.

"Ik was opnieuw kandidaat lijsttrekker maar stemde in met het voorstel van Marianne Thyssen om dit keer de derde plaats aanvaarden. Het is een verkiesbare plaats die, als de kiezers mij steunen, de kans biedt om mijn werk in het Vlaams Parlement verder te zetten", zegt Van Rompuy op zijn blog.

"Ex-ministers en ex-fractieleiders hebben het vaak moeilijk om opnieuw de draad op te nemen als gewoon parlementslid. Ik heb gepoogd te bewijzen dat ook backbenchers hun plaats verdienen in het Halfrond", legt de gewezen Vlaamse minister uit.

Dertig jaar nadat hij voor het eerst werd verkozen - als opvolger van Leo Tindemans bij de Europese verkiezingen van 1979 - kondigt Van Rompuy aan dat het zijn laatste campagne wordt. Van Rompuy, die dit jaar 60 wordt, belooft nog één keer te knokken als een "kampfschwein". "Wie er nog aan twijfelt: ik ben klaar voor mijn tiende en laatste parlementaire campagne en zoals een vriend mij gisteren zei: je bent steeds op uw best als underdog", besluit Van Rompuy.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud