Erik De Bruyn (sp.a) dreigt met nieuwe linkse partij

©Frank Toussaint

"Ik sluit niet uit dat wij in 2009 met een eigen linkse lijst naar de parlementsverkiezingen trekken", zegt Erik De Bruyn van sp.a. De Bruyn was tegenstrever van Caroline Gennez bij de recente voorzitterverkiezingen van de sp.a.

(belga) - Het nieuws staat te lezen in de Corelio-kranten. Op 21 oktober werd Caroline Gennez sp.a-voorzitster met 66,4 procent van de stemmen. Haar tegenkandidaat, Erik De Bruyn, behaalde een verrassend hoge score en eiste dat de partij voortaan met hem en zijn zeer linkse basisbeweging sp.a-Rood rekening zou houden.

Dat valt echter zwaar tegen. "Niet één keer heeft Gennez mij gebeld of gesproken", zegt De Bruyn. "Ze negeert mij volkomen. De sp.a-partijtop legt een cordon sanitaire rond mij."

De Bruyn denkt dat de sp.a bang is van een linkervleugel. "Dat komt slecht uit nu ze nog altijd een 'vis noch vlees'-houding aanneemt over regeringsdeelname. Dat verontrust mij, omdat op het congres van 21 oktober alleen maar gepleit is tegen regeringsdeelname. Ik beschouw dat dus als ons partijstandpunt."

In maart houdt sp.a in Mechelen, de thuisbasis van Caroline Gennez, een nationale bijeenkomst met sp.a-Rood, dat zo'n 1.000 sympathisanten telt. "Dan maken we de balans op", zegt De Bruyn. "Maar als men de deur voor ons gesloten houdt en het dus niet anders kan, sluit ik niet uit dat we in 2009 met een eigen lijst naar de kiezer gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud