Europese Commissie stemt in met vernieuwing luchthaven Deurne

(belga) - De Europese Commissie geeft toestemming voor de ondertunneling van de Krijgsbaan en voor de uitbating in partnerschap tussen overheid en privé van de luchthaven van Antwerpen. De finale beslissingen op Vlaams niveau moeten wel nog genomen worden.

De nieuwe uitbater van de luchthaven Deurne wordt een joint venture tussen de Vlaamse overheid (8,05 miljoen euro), de Antwerpse haven (3,1 miljoen euro), de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) Antwerpen (3 miljoen euro), de Hoge Raad Diamant (6,25 miljoen euro) en een consortium van privé-bedrijven (8 miljoen euro). De Vlaamse overheid doet nog een inbreng in natura, ondermeer negen hectare bestemd voor bedrijfsterreinen.

De Commissie heeft het licht op groen gezet omdat het project goed is voor de ontwikkeling van Antwerpen, zonder de handel en de concurrentie te verstoren.

Sinds kort heeft de Commissie richtsnoeren over de hulp aan regionale luchthavens. De uitbating van een luchthaven is voor de Commissie een economische activiteit./

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud