Fiscaal zegelrecht bouw- en milieuvergunning vanaf 2007 afgeschaft

Vanaf 1 januari 2007 moet geen fiscaal zegelrecht meer betaald worden bij het afhalen van bouw- en milieuvergunningen. Dat heeft de federale regering beslist, zo deelt staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne maandag mee.

(belga) Ook het zegelrecht op een aantal vervoersdocumenten, zoals een vergunning op uitzonderlijk vervoer, verdwijnt.

Elk jaar worden in ons land ongeveer 50.000 bouw- en 32.000 milieuvergunningen afgeleverd. Voor elk van die vergunningen moet nu bij het afhalen vijf euro aan fiscale zegels betaald worden. Die zegels worden bovendien enkel in het postkantoor verkocht.

Pleziervaart

Vanaf 1 januari 2007 moeten de fiscale zegels voor die vergunningen niet meer en dat zal ook niet meer moeten voor de 22.000 vergunningen voor uitzonderlijk vervoer en voor 6.500 andere vervoersdocumenten, zoals het stuurbrevet voor de pleziervaart. Volgens Van Quickenborne (foto) wordt in totaal voor 550.000 euro aan 'pestbelasting' afgeschaft.

'Het is absurd dat de mensen voor een bouw- en milieuvergunning apart naar het postkantoor moeten gaan om daar een fiscale zegel aan te schaffen. Die verplaatsing alleen al is slecht voor het milieu en voor de zenuwen van de mensen. Zeker als het gaat om een luttel bedrag van 5 euro', zegt de VLD-staatssecretaris.

Foto Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud