Fiscus en RSZ wisselen gegevens uit

Sociale zekerheid en fiscus zullen binnenkort systematisch hun gegevens uitwisselen. Zo zullen de inkomens uit arbeid en uit sociale uitkeringen al op uw belastingaangifte ingevuld zijn.

(belga) De gegevensuitwisseling zal de burger veel voordelen opleveren. Allerlei sociale tegemoetkomingen zullen veel sneller komen en met veel minder rompslomp. Ze zullen bovendien op actuele cijfers gebaseerd zijn in plaats van op gegevens van jaren geleden. Er gaan immers ook gegevens van de fiscus elektronisch naar de sociale zekerheid. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk maandag.

Frank Robben, chef van de Kruispuntbank voor de Sociale Zekerheid. 'Als de sociale instellingen direct over de fiscale gegevens beschikken, hoeven burgers niet meer met een zoveelste kopie van hun belastingaangifte van drie jaar geleden en met zeven andere formulieren van andere overheidsdiensten rond te zeulen om een studiebeurs, een sociale woning, het goedkope elektriciteitstarief, de stookoliepremie, een gehandicaptenpremie of een hogere terugbetaling van het ziekenfonds te bekomen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud