Fiscus vraagt kredietkaartengeld terug aan parlementsleden

De fiscus, die momenteel de kredietkaarten ter beschikking van parlementsleden onder de loep neemt, gaat over tot zware rechtzettingen. Het gaat om bedragen tot 30.000 euro. De meerderheid van de fractieleiders van de Belgische parlementen is betrokken partij. Dat berichten de kranten van de groep Sud Presse.

(belga) - De fiscus twijfelt of alle uitgaven, maaltijden, documentatie, telefoonkosten en andere uitgaven, wel degelijk professionele kosten zijn. Tientallen parlementsleden zijn volgens Sud Presse betrokken.

Te goeder trouw

Zo vraagt de fiscus bijvoorbeeld 20.000 euro terug van voormalig PS-kopstuk in het Waals Parlement, Maurice Bayenet. Die zegt, net als de andere betrokkenen, dat hij te goeder trouw handelde. 'Toen ik de 34 PS-afgevaardigden moest samenbrengen, ging ik op restaurant en betaalde ik met die kredietkaart', zegt hij. Bayenet leverde in 2007 zijn kaart in.

Lekker eten

Bij de fiscus oordeelt men dat de kopstukken 'te dol zijn op lekker eten' en dat de forfaitaire vergoedingen die ze ontvangen, moeten volstaan. De parlementsleden hebben al beroep gedaan op een advocaat om hun gelijk te halen, maar de zaak zou ook geregeld kunnen worden in het parlement of door de minister van Financiƫn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud