Flahaut bevordert nog snel getrouwen in het leger

Aftredend minister van Landsverdediging André Flahaut (PS) bereidt in stilte een laatste bevorderingsronde voor. Het is maar de vraag of dat in lopende zaken nog kan. Een terugkeer van de omstreden PS'er aan het hoofd van het leger zit er niet meer in.

(tijd) Daarom wil hij op 28 september nog snel enkele getrouwen bevorderen tot generaal. Een van hen is Luc Marsia, kapitein-ter-zee en adviseur op het kabinet van minister Flahaut. Ook zijn broer, Jean Marsia, wil Flahaut bevorderen. Hij is kolonel militair administrateur en directeur bij de Koninklijke Militaire School. Flahaut heeft ook aan Danielle Levillez gedacht. Zij staat aan het hoofd van de Medische component en het Militair Ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek. Ze bereikte eind 2005 als eerste vrouw de graad van brigadegeneraal. En ze was de eerste vrouwelijke kolonel in het Belgische leger.

In legerkringen is te horen dat Flahaut nog een keer zijn gang kan gaan omdat ook de militaire adviseur van premier Verhofstadt, brigadegeneraal Harry Vindevogel, bevorderd wordt.

WVDV

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud