'Francorchamps slorpt 25 miljoen euro op'

De verliezen door het beheer van het circuit van Francorchamps van de afgelopen jaren zijn kolossaal. Dat zeg de voormalige Luikse volksvertegenwoordiger Joseph Moxhet (PS).

(belga) Volgens Moxhet is de laatste jaren meer dan 1 miljard oude Belgische franken of 25 miljoen euro 'in rook opgegaan in de nevel' van Spa-Francorchamps. Het bericht staat in de Franstalige krant Vers l'Avenir.

'Ik ben geschokt door wat er de laatste twee, drie jaar gebeurd is in Francorchamps', aldus Moxhet. Moxhet was bijna twintig jaar voorzitter van de Société provinciale d'industrialisation (Provinciale Maatschappij voor Industrialisatie) en twaalf jaar lang voorzitter van de intercommunale van Francorchamps (tussen 1985 et 2001).

'In mijn veertigjarige carrière heb ik nooit een dergelijke verspilling meegemaakt van de publieke fondsen. De problemen van Charleroi zijn maar klein grut in vergelijking met wat er de laatste twee jaren is gebeurd op het circuit'.

'Zeker, de Waalse regering heeft de beheerraad en de algemeen directeur van de maatschappij voor promotie, Jean-Marie Happart, opzij geschoven. Dit gezegd zijnde stel ik vast dat Happart voorzitter blijft van de intercommunale. Als hij niet deugde als voorzitter van de beheerraad, zie ik niet hoe hij wel deugt voor die andere functie.'

Moxhet zegt dat 'de organisatie van de toekomstige RACB blijkbaar zal uitdraaien op een grote oplichterij.'

Foto: Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud